فرماندار شهرستان چگنی ضمن تشکر از پیگیری های بعمل آمده جهت نصب وراه‌اندازی دستگاه شتاب نگار زلزله برخط در شهرستان چگنی  توسط مسئولین استان از اقدام‌های بسیارمهم و ضروری برای شناسایی و تعیین حریم گسل‌ها، ساخت و ساز مناطق پیرامون آن نصب دستگاه های شتاب نگار زلزله است که با نصب ۳ ایستگاه شتاب نگار در مناطق و بخشهای شهر سراب دوره، ویسیان، ژریژبان، سطح پوشش و کنترل ساخت و سازها در این شهرستان بهینه شده است.

 افشین بازگیر افزود: با نصب این دستگاه شتابنگار برخط در شهرستان سطح پوشش بیشتری را خواهیم داشت و خواستار کنترل ساخت و سازها با استفاده از آیین نامه طراحی مقاوم سازی ساختمان‌ها دربرابر مخاطراتی چون زلزله، در شهرستان توسط مهندسین ناظر شهرستان باشیم.

این مقام مسئول اضافه کرد: نصب ایستگاه‌های شتاب نگارتاثیر بسزایی در کاهش خسارت و اعلام بموقع خطرخواهد داشت و خواستار راه اندازی سامانه پاسخ سریع  در استان و شهرستان چگنی با پیگیر مسئولین استانی و شهرستان گردد.

کارشناس ارشد شبکه شتابنگاری زلزله کشور با اشاره به اینکه کمربند کوهزایی زاگرس با روند شمال غرب- جنوب شرق بخشی از سیستم برخوردی آلپ هیمالیاست که علاوه بر چین ها گسل های پی سنگی از جمله ساختارهای مهم آن به شمار می روند وی با اشاره به قرارگیری تعدادی از روستاها در پهنه با خطر لرزه خیزی بالا و متوسط در شهرستان چگینی عنوان کرد: این امر ناشی عبور یک گسل به طول ۵۰ کیلومتر از قلب بخش مرکزی شهرستان چگنی و تعدادی از روستاهای همجوار را در حریم خود قرار داده است.

محمدرضا ابراهیم پور با بیان اینه یکی از انواع ناپایداری دامنه ای که هر ساله خسارات مالی و جانی فراوانی را بر زندگی انسان ها وارد می نماید پدیده زمین لغزش است  در واقع زمین لغزش یک پدیده مخرب طبیعی است و باعث به وجود آمدن خسارات جبران ناپذیری می شود که دفع آنها مستلزم صرف وقت و هزینه هنگفتی است. شناخت نواحی مستعد وقوع زمین لغزش و حرکات توده ای از ضروریات مدیریت منابع طبیعی و برنامه ریزی توسعه ای و عمرانی شهرها می باشد.

وی با اشاره به مشکل جدی زمین لغزش و زلزله در سال گذشته در مناطق روستای  همچون "مرادآباد" خواستار رعایت الزامات و استانداردهای ساخت و ساز به ویژه آیین نامه ۲۸۰۰ زلزله برای توسعه در روستاها شهرستان چگنی شود.

ابراهیم‌پور با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته توسط اداره کل راه و شهرسازی استان لرستان، مدیریت بحران استانداری ،  زیر ساخت ۱۲ ایستگاه شتابنگار برخط در استان لرستان مهیا گردید تا پایش وسیعتری جهت کنترل پهنه لرزه خیزی شهرهای استان مهیا شود.

وی  افزود: جهت ثبت خرده لرزه‌ای این منطقه یک دستگاه شتاب‌نگار برخط جهت کنترل وسیعتر در این شهرستان در شهر سراب دوره نصب و راه اندازی گردید همچنین یک دستگاه شتابنگار دیجیتال در بخش  ویسیان جهت کنترل لرزه خیزی بیشتر استان نصب و راه اندازی شد.

وی با بیان اینکه ماهیت این دستگاه‌ها سنجش ابعاد حوادث زلزله و خسارات ناشی از آن است، گفت: سرعت در انتقال اطلاعات مربوط به شتاب زلزله به مراکز مدیریت بحران، زمینه افزایش سرعت عمل مسئولان مدیریت بحران و گسیل نیروهای امدادی را به مناطق زلزله واقع شده در جای جای کشور را فراهم می‌کند.

محمدرضا ابراهیم پور افزود: با توجه به قرارگیری سامانه ‌ای گسلی استان در یک پهنه مشترک (پهنه زاگرس)، وقوع زلزله‌هایی مشابه زلزله ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹در شهر فیروزآباد در شهرها و بخش‌های دیگر استان از جمله چگنی، کوهدشت ، روشکان محتمل است.

مهندس مجتبی تیموری رییس اداره راه و شهرسازی شهرستان چگنی گفت وقوع زلزله های پیاپی در طی سال های گذشته که با حجم گسترده ای از خسارات مالی وجانی همراه بوده اند بیانگر این مطلب است که هنوز در شهرستان ما به ساخت و سازهای مقاوم در برابر زلزله توجه چندانی نمی شود و این معضل همچنان تمام نقاط استان را با توجه به قرار گیری بر روی کمربند زلزله تهدید می کند . تصویب آیین نامه طراحی ساختمانها در برابر زلزله در سال ۱۳۷۸ ، هر چند گامی مهم در جهت بهبود وضعیت ساختمان سازی در کشور بود اما رعایت نکردن مفاد آن در عمل موجب گستردگی حجم خرابی ها شده است که نمونه آن در زلزله سیانور در سال ۱۳۸۵وزلزله فیروزآباد در سال۱۳۹۹گردید. لذا جهت مقابله با این معضل ، تدوین یک برنامه منسجم و دراز مدت در سطح استان که منجر به کاهش آسیب پذیری از طریق مقاوم سازی و ایمن سازی ساختمان ها گردد با مدیریت قوی و علمی در این خصوص امری ضروری می باشد.

b_300_0_16777215_00_images_gallery2_WhatsApp-Image-2022-05-19-at-5.07.05-PM.jpeg

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید